Tel: 0478/24.20.91   -    info@tdmhorses.be

Reservatie

Tom (gediplomeerd lesgever Trainer B) en onze lieve pony's Tommy en RIkkie staan klaar om jou op een fijne manier te laten kennismaken met paarden en de paardensport.

Verschillende jaren ervaring als lesgever en een goed uitgeruste accommodatie zorgen ervoor dat wij met Tommy's hulp startende ruiters zonder eigen pony met de paardensport kunnen laten kennismaken. Voor de al iet wat gevorderde ruiters hebben we pony Rikkie.

Kom jij ook graag kennismaken met Tommy, Rikkie, Tom en de paardensport dan kan je ons contacteren via sms op 0478/24.20.91 (Tom). Mogelijks zijn we tijdelijk verhinderd maar we nemen dan zo spoedig mogelijk terug contact. U kan ons desgevallend ook een mailtje sturen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Individuele privéles: 30 min (20 euro).

Richtleeftijd: kinderen tussen 6 en 16 jaar. 

Lesdagen: Tijdstip:
Maandag  17.00-19.00 uur (Rikkie)
Dinsdag  17.00-19.00 uur (Tommy)
Woensdag  14.00-15.30 uur (Tommy)
Woensdag 15.30-17.00 uur (Rikkie)
Donderdag  18.00-19.00 uur (springles)
Vrijdag 17.30-19.00 uur (Tommy)
Vrijdag  19.00-20.30 uur (Rikkie)
Zaterdag 10.00-12.00 uur (Rikkie)
Zaterdag 14.00-16.00 uur (Tommy)
Zondag  10.00-11.00 uur (Tommy)
Zondag 10.00-11.00 uur (Rikkie)
Zondag 11.00-12.00 uur (springles)

 

Voor onze locatie ga naar contact.

Vergeet ook niet om gepast geld mee te nemen en minimum 5 minuten vóór aanvang van de les aanwezig te zijn.

Wij werken in principe op basis van vaste lesmomenten op wekelijkse of 2-wekelijkse basis. Zodoende moet er niet telkens gereserveerd te worden. Wij begrijpen dat U soms niet aanwezig kan zijn als gevolg van geplande vakantie, familie-uitstap, verjaardagfeestje, ... Geen probleem gelieve dit alleen tijdig te melden.

Op feestdagen gaan de lessen normaal door. 

Annulatie kan enkel 24 uur vóór aanvang van de ponyles anders zal de les aangerekend worden.  

Nuttige info

Voorzie als kledij een lange comfortabele broek zonder naad aan de binnenzijde (bv trainingsbroek/legging), schoenen met hak bv rubberlaarzen.

We hebben zelf veiligheidshelmen ter beschikking voor de startende ruiters.

Heeft uw kind de smaak te pakken en wil het van paardrijden zijn hobby maken is het aan te raden zelf een gepaste ruiteroutfit aan te schaffen. Bij decathlon zijn rijbroeken, laarzen (of lage schoentjes + chaps) en helmen te verkrijgen aan zeer democratische prijzen.

We zijn als club Stal Pachtershof aangesloten bij Paardensport Vlaanderen. Ruiters die ponyles willen volgen dienen jaarlijks lid te worden waardoor ze verzekerd zijn bij PSV. De nodige info mbt lidmaatschap en verzekering vindt u onder clubwerking.

Voor onze locatie ga naar contact.

Lesniveaus

• Ponygewenning:

Voor de jongere kinderen is vooral plezier maken heel belangrijk. Spelenderwijs leren ze de pony kennen. Ondertussen oefenen ze zo ook hun evenwicht op de pony. Wel is er aandacht voor belangrijke zaken ivm veiligheid bv leren nooit achter de pony door te wandelen.

• Beginners:

Dit zijn de iets oudere kinderen >6 jaar of zij die doorstromen vanuit de ponygewenning. Zij maken kennis met de pony en ponyrijden. Tevens leren ze ook de basisbeginselen van de paardensport aan. Aanvankelijk oefenen ze vooral aan de longe (lang touw) zodat ze veilig kunnen oefenen en niet op alles tegelijk hoeven te focussen. Doordat de pony via de longe verbonden is met de instructeur heeft de instructeur nog in grote mate de controle over de pony. De kinderen leren stappen en draven aan de longe. Nadien leren ze aan de longe ook zelf de overgangen halt – stap – draf te maken. In draf leren ze lichtrijden (op en neer gaan) (nog zonder aandacht voor het juiste been). Er is veel aandacht voor het evenwicht, de zit en houding van de kinderen. Dit zal immers zeer belangrijk zijn voor hun verdere ontwikkeling als ruiter. Tevens leren de kinderen in stap de basis hoefslagfiguren kennen door de instructeur te volgen.

• Half gevorderden:

Dit zijn de ruiters die reeds met goed evenwicht en verzorgde houding aan de longe kunnen rijden. Hierbij blijkt dat ze reeds goed overgangen kunnen maken en dus het tempo van de pony onder controle hebben. Ze kennen de basis hoefslagfiguren en hebben ook bewezen deze in stap te kunnen sturen door de instructeur te volgen. De ruiters leren nu om licht te rijden op het juiste been. Deze ruiters zijn er dan ook klaar voor om los van de longe hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Eerst leren ze los van de longe dezelfde vaardigheden uit te voeren die aan de longe reeds bevestigd waren. Verder leren ze in stap en draf hoefslagfiguren te rijden zonder hulp van de instructeur. Geleidelijk aan leren ze ook de meer ingewikkelde figuren uit te voeren. Wanneer dit alles goed lukt in de kleine piste leren ze ook in de grote piste de controle over de pony te bewaren. De ruiters maken ook kennis met de galop aan de longe en later zonder. In galop rijden ze nog enkel cirkels of de hoefslag rond.

• Gevorderden:

Deze ruiters kunnen de pony controleren in de 3 gangen, ze kennen ook alle hoefslagfiguren en kunnen deze vlot uitvoeren. De ruiters leren om ook in de galop meer ingewikkelde oefeningen uit te voeren. Deze ruiters worden ook geoefend om de oefeningen korter na elkaar uit te voeren of tegelijkertijd rekening te houden met verschillende aandachtspunten. De ruiters verfijnen hun figuren door het kennismaken met het buigen van de pony (cirkel, wending) en er wordt dieper ingegaan op het rijden van correcte wendingen. De ruiters maken kennis met het kuitwijken. De ruiters leren om ook in draf door te zitten.

• Experten:

Deze ruiters hebben de nodige ervaring om hun pony onder alle omstandigheden te controleren in de 3 gangen. Ze kennen alle hoefslagfiguren en basisoefeningen en kunnen die met precisie uitvoeren. De ruiters kunnen op correcte manier een wending rijden en de pony laten kuitwijken. De ruiters kunnen al aardig goed blijven doorzitten in draf. Deze ruiters willen zich nu verder perfectioneren. Mogelijks hebben zij de ambitie in de toekomst als wedstrijdruiter aan te treden met een eigen pony. De ruiters leren de pony op een correcte manier nageeflijk te rijden. Er wordt dieper ingegaan op het wat en waarom. De ruiters leren niet enkel wat ze moeten toepassen, maar ook in welke situatie, waarom en met welk doel. De ruiters willen zodanig correct leren rijden dat zij niet langer leren van de pony, maar zelf de pony iets kunnen bijleren. De ruiters maken kennis met vergevorderde oefeningen zoals zijgangen of gecombineerde oefeningen.