Tel: 0478/24.20.91   -    info@tdmhorses.be

Als kind raakte ik geïnteresseerd in de paardensport. Een microbe die me niet meer zou loslaten. Ik wilde steeds bijleren en al snel groeide ook de ambitie om van mijn hobby een beroep te maken. Als kind uit een familie die niets met paarden had echter geen evidentie.

Na een periode op een manège werd me duidelijk dat ik verder moest, als ik wou blijven bijleren. Zo kwam ik terecht bij Herman Van Den Broeck en Ingrid Daeleman. Zij baten een stal uit gefocust op het zadelmak maken en verder opleiden van talentvolle jonge paarden. Hier leerde ik enorm veel over het werken met jonge paarden. Ik maakte veel paarden zadelmak en reed ze verder door. Ook werd ik bijgeschoold zowel in de dressuur als het springen aangezien beide sporttakken op deze stal vertegenwoordigd zijn.

Nadien, na 3 jaar hier gereden te hebben, ging ik opnieuw mijn eigen weg. Ik bracht zelf (voornamelijk jonge) paarden uit voor verschillende eigenaars en in mei 2016 startte ik als zelfstandige in bijberoep. Zo deed ik al doende verder ervaring op door het werken met de vele diverse paarden die mijn pad kruisten.

In juli 2016 behaalde ik mijn diploma initiator paardrijden. Ik wou immers door opleiding mijn lesgeven verder onderbouwen. Zo startte ik ook met de opleiding zelfstandig instructeur paardrijden te Syntra. Ik besloot gelijk ook de avondopleiding Paardenfokker te gaan volgen omdat er toch een zeer nauwe band blijft tussen de sport en de fokkerij. Ondertussen bleef mijn zelfstandige activiteit natuurlijk ook onverminderd verderlopen.

In juni 2018 sloot ik de opleidingen te Syntra met succes af en behaalde daarmee ook het diploma Trainer B jumping van Sport Vlaanderen (VTS). In tussentijd was de zelfstandige activiteit zodanig uitgegroeid dat ik gelijk verderging als zelfstandige in hoofdberoep.

Doorheen deze jaren bouwde ik een bestand uit van tevreden klanten met referenties bij zowel stallen als particulieren.

Om nog beter aan de vraag te kunnen voldoen en meer mogelijkheden te bieden werd in 2020 een eigen accommodatie in gebruik genomen. Voor meer info zie accommodatie.

Hopelijk kan ik ook u van dienst zijn. Bekijk het aanbod onder diensten of neem contact.

Tom Demeersseman